Nakon duge rasprave usvojen rebalans gradskog budžeta - iKragujevac


Vesti
Nakon troipočasovne rasprave odbornici lokalnog parlamenta usvojili su rebalans budžeta za ovu godinu.
Član Gradskog veća za finansije prof. dr Nenad Stanišić je, obrazlažući rebalans rekao da su prihodi u budžetu uvećani po osnovu poreza na zarade i poreza na imovinu, te da će taj novac biti utrošen za javni gradski prevoz 115 miliona dinara, dok će 135 miliona dinara biti uplaćeno Energetici na ime rate za sklopljeni reprogram.
 
 
Nikola Nešić iz Alternative postavio pitanje koliko su uvećani prihodi posledica otpremnina za radnike Stelantisa i inflacije.
 
Odbornička rasprava, u koju su se uključili i narodni poslanici Nataša Jovanović i Dalibor Jekić se proširila i na nove teme, među kojima su i izgradnja i rekonstrukcija Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, odlaganje početka grejne sezone i zalihe uglja u Eneregtici, sport i uređenje obale na jezeru u Šumadicama.
 
Konstatovan je prestanak funckije člana Gradskog veća za komunalne deltnosti Vladimiru Maksimoviću, koji će je obavljati do imenovanja novog većnika.
 

Umesto dr Anđelke Stojković Anđelković, zamenica šefa odborniček grupe SNS u lokalnom parlamentu od danas je Biljana Ilić Stošić. Na dnevnom redu 20. redovne sednice Skupštine grada su 22 tačke.

 

 

sednica-Skupstine-grada-usvojen-budzet.jpg

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu