Počelo geodetsko merenje za prugu Sobovica – Lužnice – krak Batočina - iKragujevac


Vesti
Na području katastarskih opština Cvetojevac, Novi Milanovac, Resnik, Desimirovac, Cerovac i Lužnice započeti su radovi na obeležavanju i geodetskom merenju za izgradnju železničke pruge Sobovica–Lužnice–krak Batočina.

Izgradnju linijskog infrastrukturnog objekta u Kragujevcu, Vlada Srbije je proglasila za projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

Sa studijom opravdanosti i Studijom o proceni uticaja na životnu sredinu neophodno je uraditi elaborat geodetskih radova i projekat geodetskog obeležavanja za deobu parcela na tom području.

U cilju realizacije projekta, Infrastruktura železnice Srbije je, krajem jula, potpisala ugovor sa preduzećem Plot Trejd za izvođenje geodetskih radova i projekat geodetskog obeležavanja za deobu parcela.

Trenutno se na tom području nalazi 10 geodeta koji obeležavaju trasu.

Saradnja meštana Cvetojevca, Novog Milanovca, Resnika, Desimirovca, Cerovca i Lužnica sa radnicima ovog preduzeća biće od značaja za realizaciju tog kapitalnog projekta.

Nakon obeležavanja i geodetskog merenja, očekuje se da krajem jeseni krene i postupak eksproprijacije.

Idejni projekat izgradnje železničke pruge Jovanovac–Cvetojevac-Sobovica, na području katastarskih opština Cvetojevac, Novi Milanovac, Resnik, Desimirovac, Cerovac i Lužnice i kolosečnih kapaciteta za ispitivanje šinskih vozila i radionički kompleks na katastarskoj opštini Lužnice su urađeni.

Modernizacijom radne zone Sobovica–Lužnice i izgradnjom železničke pruge, potencijalnim investitorima pruža se mogućnost da koriste prednosti železničkog saobraćaja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu