NOVI "ČIKA DAČA" BIĆE NAJLEPŠI STADION U SRBIJI: Sportski direktor Radničkog Slavko Perović o izradnji velelepnog stadiona u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti
To će biti veoma značajna stvar za naš grad. Tako o izdradnji novog stadiona Radničkog iz Kragujevca priča Slavko Perović, sportski direktor superligaša iz Šumadije, koji je presrećan što će čuveno zdanje "Čika Dača" dobiti novo ruho.



Moderno i elegantno, po uzoru na velelepne stadione iz regiona i Evrope.

- Shodno najavama predsednika Vučića, izgradnja će krenuti jako brzo, do kraja godine. Gradiće se novi stadion i biće na mestu na kojem je sada "Čika Dača". Biće to jedan od najlepših stadiona ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Kapacitet će biti 19.960 mesta i neće biti to samo teren, već čitav sportski kompleks. Imaće dva pomoćna terena sa hibridnom travom, dva sa veštačkom, kao i jedan balon za razvoj akademije - objašnjava Perović, u razgovoru za "Novosti".

perovic.jpg

- Moram još jednom da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji, ovaj projekat predstavljaće boljitak za Kragujevac ne samo u sportskom smislu već i po pitanju ekonomije, turizma i generalnog prosperiteta. Kragujevac je zaslužio ovo, 100 godina čekamo na novi stadion. Naredne godine proslavljamo 100 godina kluba i novi stadion će dočekati raširenih ruku, to je veoma lep gest - dodaje nekadašnji as brojnih srpskih i turskih klubova. Perović za sada ne zna konačni rok završetka radova.

stadioncikadaca.jpg

- Mi u klubu se ne bavimo toliko time, pošto će se gradnja finansirati 100 odsto iz budžeta države Srbije. Pitaće se tu, naravno, i izvođači radova, dok ćemo mi kao klub pomoći u organizacionom smislu koliko god možemo. Svi u klubu se raduju ovom projektu, kao i svi koji vole sport u našem gradu. Ovo je samo šlag na tortu i pokazatelj da idemo u pravom smeru - objašnjava Perović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu