Kragujevac domaćin Državnog prvenstva Specijalne Olimpijade u ženskom fudbalu - iKragujevac


Vesti
U Kragujevcu se danas održava Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u ženskom inkluzivnom fudbalu. Devet inkluzivnih timova od četiri devojčice sa posebnim potrebama i četiri iz opše populacije takimičiće se za plasman u reprezentaciju na Specijalnoj Olimpijadi Srbije. Na terenu u Vašarištu danas igraju inkluzivni timovi iz Pirota, Kruševca, Niša, Beograda, Zrenjanina, Jabuke, Pančeva. Podršku inkluzivnim sportistkinjama iz Kragujevačkog sportskog kluba Pčelice pružiće njihove vršnjakinje ŽFK Radnički. Sportsku manifestaciju otvorio je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.


Takmičenje ovog tipa nam pokazuje koliko je sport povezan sa zdravljem i da smo tu svi jednaki. Istovremeno omogućava osobama sa posebnim potrebama uključivanje u društvo kroz sport i sportske aktivnosti. Na sportskim susretima deca se druže, igraju, socijalno komuniciraju na najbolji mogući način, kroz sport i tako osećaju da su ravnopravni deo našeg društva, rekao je Stevović. Kragujevac je sportski grad, spreman da organizuje i podrži sportske manifestacije od opšteg značaja za i grad i za državu.

Pravilo Specijalne Olimpijade je takvo da gradovi Srbije svake godine u jednom sportu budu domaćini, pa je ove godine Kragujevac domaćin ženskom fudbalu, kaže Nebojša Jevremović, predsednik Kragujevačkog sportskog kluba Pčelice za osobe s posebnim potrebama. Značaj takmičenja i čitavog programa Specijalne Olimpijade je nemerljiv zbog druženja, takmičenja, da osobe s posebnim potrebama dobiju svoju šansu. Ovo je još jedan njihov test pred nastup u reprezentaciji na Specijalnoj Olimpijadi Srbije, rekao je Jevremović.

Od 9. do 12. juna Kragujevac će biti domaćin još jednog takmičenja – Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije.

3-72.jpg

5-64.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu