Uskoro drugi konkurs za državnu pomoć za zamenu stolarije i kotlova - iKragujevac


Vesti
Ministarstvo rudarstva i energetike u februaru će raspisati novi konkurs za gradove i opštine za sufinansiranje mera energetske efikasnisti, odnosno za državnu pomoć građanima za zamenu stolarije, kotlova i nabavku solarnih panela.



To je izjavila energetski menadžer grada Kragujevca, Ana Radojević, gostujući u emisiji „Komunalni servis“ na RTK

Na prvom konkursu, za koji je vladalo veliko interesovanje građana, potpisano je 146 ugovora vrednosti 23,5 miliona dinara.

Kragujevac je bio jedan od 63 grada i opštine u Srbiji koji su dobili sredstva na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike za sufinansiranje mera energetske efikasnosti.

Građani su bili u prilici da se prijave za dobijanje državne pomoći za zamenu zastarele stolarije, nabavku kotlova i solarnih panela. Čitava procedura trajala je oko tri meseca. Nakon pregleda stambenih objekata od strane komisije i bodovanja, vlasnici su morali da ispunjavaju 11 kriterijuma za dobijanje subvencija.

U Kragujevcu je vladalo veliko interesovanje i nakon prvog konkursa potpisano je 146 ugovora ukupne vrednosti 23 i po miliona dinara. Od tog iznosa država je imala udeo od pet miliona, grad pet i po, a građani 13 miliona dinara.

Ministarstvo rudarstva i energetike trebalo bi da u februaru raspiše drugi konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti.

U ministarstvu razmišljaju da promene jedan od bitnih kriterijuma i da omoguće da za sredstva konkurišu i vlasnici stambenih objekata koji nemaju građevinsku ili upotrebnu dozvolu.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu