Obnovljena tri lovačka doma, nastavlja se ulaganje u lovnu infrastrukturu - iKragujevac


Vesti

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, u saradnji sa lokalnom samoupravom, nastavlja projekat obnavljanja lovačkih domova i ulaganja u lovnu infrastrukturu.

Do sada su obnovljeni domovi u Kniću, Rači i Batočini. Za ovu godinu u planu je adaptacija lovačkih domova u Stragarima, Despotovcu i okolini Kragujevca.

Lovni turizam je veoma značajna i zastupljena grana male privrede jer povezuje više oblasti.

Neodvojiv od ugostiteljstva i, hotelijerstva, uglavnom okuplja ljude veće platežne moći, što je jedan od razloga zbog čega je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja deo aktivnosti usmerila ka promociji potencijala koji se odnose na lovni turizam.

Pored projekta koji podrazumeva obezbeđivanje uslova za razvoj lovnog turizma, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja je prošle godine počela i program povezivanja preduzetnika iz dijaspore sa ovdašnjim gazdinstvima i firmama.

Posle niza neuspešnih pokušaja ranijih godina, sada se očekuju pozitivni odgovori na poziv koji je upućen našim ljudima koji žive i rade u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj da se opredele za ulaganje ili saradnju sa šumadijskim preduzetnicima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu