"TI SI PONOS SVOG GRADA, TI SI PONOS KRAGUJEVCA": Meštani se potresnim rečima opraštaju od tragično nastradale Jovane - iKragujevac


Vesti

Tragedija u kojoj je mlada Kragujevčanka Jovana Đ. izgubila život pogodila je stanovnike njenog rodnog grada koji se, nakon što je posle dvodnevne potrage njeno telo izvučeno iz Gružanskog jezera, potresnim rečima opraštaju od nje i za koju imaju samo reči hvale.

Nesrećna devojka bila je volonter u nevladinoj organizaciji "Posle kiše", gde je pomagala u resocijalizaciji i ostvarivanju prava bivših osuđenika. Iz organizacije su, opraštajući se od nje na svojoj stranici na Fejsbuku, naveli da je uvek bila spremna za angažovanje da doprinese bezbednosti svog grada, ističući njenu društvenu odgovornost.

Izražavajući veliku tugu zbog njene smrti, opisali su je najlepšim rečima navodeći da je bila dobra i pametna, i da je kao takva ponos celog grada.

- Veliko poštovanje za ovu devojčicu, bila je naš volenter i uvek spremna da uz udruženje doprinese bezbednosti grada, tolika odgovornost od jedne devijčice prema svom gradu je prevelika. Počuvaj u miru dobro dete, mi ćemo uvek da te pamtimo. Video sam te pre neki dan... Rekli su naš volenter, srce mi plače, suze nam idu. Ti si ponos svog grada, ti si ponos Kragujevca. Bog da ti dušu oprosti - napisali su iz Organizacije na zvaničnoj stranici.

Jovana Đ. (21) je u četvrtak sa četvoro prijatelja provodila dan na Gružanskom jezeru. Društvo se vozilo gumenim čamcem, posle čega su Jovana, njen drug i drugarica prešli na dasku za surfovanje. Nešto kasnije svo troje su pali sa daske u vodu.

Jovana, koja prema nezvaničnim saznanjima, nije bila dobar plivač odmah je nestala ispod površine, a svi napori da joj se pomogne bili su uzaludni. Njeni drug i drugarica uspeli su da se domognu obale gde ih je sačekao jedan ribolovac.

Gotovo dva dana tragalo se za njenim telom, koje su ronioci Žandarmerije izvukli juče oko 12:30, u blizini mesta gde je voda i progutala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu