Sa 120 kilograma spao na 70: Potresna priča Aranđelovčanina iz crvene kovid zone u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Dragan Đurović iz Aranđelovca, oboleo je od korone i proveo čak dva i po meseca na respiratoru u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, gde je medicinsko osoblje, ipak, uspelo da mu sačuva život. 

Ekipa Televizije Prva dobila je ekskluzivno pravo da poseti Dragana u bolnici u crvenoj kovid zoni, odakle nam on prenosi svoja najteža iskustva.

Dragan je na odeljenju C2 Klinike za pulmologiju kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra. Na ovom mestu se leče pacijenti sa najtežom kliničkom slikom, zaraženi koronavirusom. Trenutno se ovde za život bori 16 pacijenata.

Među njima je i četrdesetogodišnji Aranđelovčanin Dragan Đurović, koji je dva i po meseca bio na respiratoru, a oporavak od posledica opakog virusa mu tek sledi. Koliko je njegovo stanje bilo teško govori i to da je tokom vremena provedenog na respiratoru sa 120 kliograma spao na 70.

Od početka pandemije do sada, samo na jednoj intenzivnoj nezi kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra lečeno je više od 500 pacijenata sa najtežom kliničkom slikom. Nažalost, nisu svi uspeli da se izbore sa koronom.

- Mogu samo da se zahvalim osoblju bolnice što imaju razumevanja za sve. Građanima poručujem da se vakcinišu i čuvaju - rekao je Đurović za Televiziju Prva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu