Radovi na saobraćajnoj infrastrukturi u naselju Denino brdo u završnoj fazi - iKragujevac


Vesti

Asfaltiranjem ulice Šestog puka u naselju Denino brdo, radovi na saobraćajnoj infrastrukturi u okviru programa državne stanogradnje ulaze u završnu fazu. Zatvaranju radova na izgradnji saobraćajnica prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima.

Asfaltiranjem ulice Šestog puka u dužini od 450 metara, grad Kragujevac završava svoju obavezu saobraćajnog opremanja čitavog naselja, kazao je Dašić. Ostaje da se završi nešto trotoara i parking mesta i to se ne odnosi samo na prvu fazu od 216 stanova nego na kompletan projekat.

Zadovoljan sam tempom kojim se projekat realizuje poručio je Dašić i izrazio nadu da će izvođač radova istim tempom privesti kraju stambene objekte kako bi se pripadnici snaga bezbednosti koji su konkurisali uselili u svoje stanove.

Denino brdo, prema rečima Dašića, postaje nova žila kucavica sa ukupno 976 stanova koliko je previđeno da se izgradi u obe faze. Ako to pomnožimo sa prosečnim brojem članova jedne porodice to je zaista veliki broj stanovnika koji će pojačati ovo naselje. Njihove potrebe su bitne gradu Kragujevcu, kao i potrebe žitelja u okolnim kućama. Oni takođe imaju dosta nerešenih ulica. Kao što smo obećali prošle godine, nastavljamo sa asfaltiranjem. U ovom delu grada tokom godine uradićemo još nekoliko novih ulica. Svake godine pomalo i nadam se da ćemo uspeti do kraja mandata da postignemo tempo.

Inače, ukupna vrednost radova na saobraćajnoj infrastrukturi u okviru programa državne stanogradnje, koja pored ulica podrazumeva pešačke staze, parking mesta kao i javnu rasvetu je 220 miliona dinara. U preduzeću za puteve očekuju da uz povoljne vremenske uslove kompletan kompleks završe početkom maja kako je ugovorom i predviđeno.8-2.jpg2-27.jpg

 

4-27.jpg

7-3.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu