NEVIĐENA KRAĐA U KRAGUJEVCU: Lopovi pokrali oko 130 kg mesa iz pušnice - iKragujevac


Vesti

Iz pušnice u Kragujevcu ukradeno je 130 kilograma mesa. Ni najstariji sugrađani ne pamte da se ovakav zločin dogodio u njihovom kraju.

Kako su javili lokalni mediji, svinja je bila teška 250 kilograma.

- U zavisnosti od masnoće od toliko velike svinje dobija se u proseku oko 130 kilograma osušenog mesa i proizvoda. Šteta je više od hiljadu evra - kaže proizvođač Dragan Jovanović, iz sela Zagorica čija porodica se decenijama bavi ovim poslom i dodaje:

- Zna se da se to ostavlja za porodicu, decu. Uvek se to poštovalo čak i kod najokorelijih lopova - rekao sa prizvukom razočarenja u glasu, prenosi Kurir.

Ni on ne zna da se u Šumadiji nešto slično dogodilo. Bilo je kaže davno da nestane neka pečenica, ali krađa cele svinje se ne pamti.

Ako je suditi po štampi poslednji put se nešto slično dogodilo u Srbiji 2015.godine, a u susednoj Hrvatskoj slučaj iz 2018. godine, kada su starici lopovi ukrali približnu istu količinu mesa- završio je na svim naslovnim stranama.

Slučaj u Kragujevcu je prijavljen policiji, saznajemo nezvanično. Lopovi su odnelii dva akumulatora kojima se meso okretalo u pušnici.

 

Izvor: Alo

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu