Završena sednica Kriznog štaba: Ugostitelji nastavljaju rad do 20h, prodavnice do 21h, a evo kada počinje školska godina - iKragujevac


Vesti

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, prva u ovoj godini, održana je danas u 10 sati.

Članovi su odlučili da sve postojeće mere ostanu na snazi i dalje, kao i da nema prepreka da školska godina počne 18. januara. Tako će ugostiteljski objekti nastaviti da rade do 20 sati, prodavnice do 21, a biće produžena i mera obaveznog negativnog PCR testa za sve koji ulaze u zemlju, saznaje Telegraf.rs u Kriznom štabu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je juče da je već započela razgovore sa medicinskim delom Kriznog štaba oko svih mera, i za ulazak u Srbiju, i oko škola, i o merama za privredu.

Inače, mere koje su donete uoči Nove godine, da ugostiteljski objekti, tržni centri i uslužne delatnosti mogu da rade do 20 sati, a prodavnice prehrambene robe do 21 sat, važe do danas.  

Do juče je važila mera da je za sve, koji ulaze u Srbiju, obavezan negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Krizni štab bi danas trebalo da produži važenje postojećih mera, ili da donese nove, a sve u zavisnosti od procene epidemiološke situacije.

Brojke su u danima Nove godine bolje, međutim, epidemiolozi ističu da one nisu realne, s obzirom na to da su bili praznici, da se malo ljudi javljalo lekarima, a samim tim se i testiralo.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu