Razrešen direktor JP „Urbanizam“, za v.d. direktora imenovana Vesna Jovanović Milošević - iKragujevac


Vesti

Odbornici Skupštine grada na sednici sazvanoj po hitnom postupku većinom glasova razrešili su Dragana Dunčića dužnosti direktora JP Urbanizam i za vršioca dužnosti direktora imenovali Vesnu Jovanović Milošević diplomiranog inženjera arhitekture iz Kragujevca.

Razlog za sazivanje sednice po hitnom postupku sadržan je u potrebi da se na početku poslovne godine obezbedi nesmetano funkcionisanje preduzeća u punom kapacitetu, rekao je tokom konsultacija sa šefovima odborničkih grupa predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović. Postupak i predlog za razrešenje direktora ovog javnog preduzeća u svemu je sporoveden u skladu sa zakonima o javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi, Statutom grada Kragujevca i Poslovnikom Skupštine grada, kada je u pitanju zakazivanje ove sednice. Obrazloženi zahtev za razrešenje direktora uputilo je Gradsko veće na predlog Nadzornog odbora JP Urbanizam, dok je Odbornička grupa Srpske napredne stranke kao dopunu podnela predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora.

U predlogu Nadzornog odbora je navedeno da postoji osnov za razrešenje direktora pre isteka perioda na koji je imenovan. Preduzeće je utrošilo sredstva za određene namene iznad visine utvrđene programom poslovanja za te namene, a pre pribavljanja saglasnosti na izmene i dopune godišnjeg, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja, kao i zbog ne izvršavanja odluka Nadzornog odbora, rekao je obrazlažući predlog na sednici Skupštine grada, predsednik gradskog parlamenta Miroslav Petrašinović. Imenovanjem vršioca dužnosti direktora biće obezbeđeno nesmetano funkcionisanje jednog od osnovnih i vitalnih preduzeća za izradu planskih dokumenata ne samo grada Kragujevca, nego i Šumadije i Pomoravlja.

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora, diplomirani inženjer arhitekture Vesna Jovanović Milošević iz Kragujevca, zasnovala je radni odnos u JP Urbanizam 2000. godine i ispunjava sve zakonom propisane uslove.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu