U Kniću moguća vanredna situacija - iKragujevac


Vesti

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Opštini Knić se razmišlja o uvođenju vanredne situacije na području ove lokalne samouprave, izjavio je za adio televiziju Kragujevac Srećko Ilić predsednik ove opštine.

On je naveo da se poslednjih dana konstantno povećava broj novih slučajeva.

Ova mala šumadijska opština nema dovoljno medicinskih resursa za ovakve pojave.

U odnosu na broj stanovnika, povećan broj kovid pozitivnih građana u Kniću je zabrinjavajući, kaže predsednik ove opštine Srećko Ilić.

Ova mala šumadijska opština ima jednu ambulantu u Gruži i nema dovoljno medicinskih resursa za neprilike poput pandemije.

Da nevolja bude veća, malobrojno medicinsko osoblje još je više umanjeno činjenicom da dva lekara i četiri medicinske sestre rade u Domu zdravlja u Kragujevcu.

Ove sedmice broj novoregistrovanih slučajeva svakodnevno se uvećavao.

Nadležni prate situaciju i apeluju na građane da bez preke potrebe izbegavaju ili odlože svaki dolazak do šaltera i službi javnih ustanova, jer se i malobrojni činovnici zaražavaju.

Opština Knić redovno dezinfikuje sve javne objekte, stambene zgrade, ulice.

Najveći broj građana se pridržava svih propisanih mera.

Prema rečima Ilića, najverovatnije će početkom sledeće sedmice biti razmatrano uvođenje vanredne situacije u Kniću kako bi se uvele dodatne mere i prevazišla trenutna pogoršana epidemiološka situacija.

Inače, Opština Knić je tokom proleća bila jedna od malobrojnih u Srbiji u kojoj koronavirus nije našao pogodno tlo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu