Muzička škola „Dr Miloje Milojević“ prelazi na onlajn nastavu - iKragujevac


Vesti

U skladu sa uputstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na osnovu odluke Kriznog štaba, na onlajn nastavu od sutra prelaze sve muzičke i baletske škole u Srbiji, kao i škole za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i one u kojima se obrazuju odrasli.

U Muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu spremni su odvijanje nastavnog proseca na daljinu, uz korišćenje odgovarajućih platformi, odnosno sistema za upravljanje učenjem.

U ovoj obrazovnoj ustanovi kažu da će, povremeno, biti organizovani susreti učenika i profesora, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

U odnosu na klasične osnovne i srednje škole, nastavni proces u muzičkim i baletskim školama znatno je drugačiji, s obzirom na to da učenici umetničkih škola znanja uglavnom stiču kroz praksu, odnosno vežbe.

Zbog toga je organizovanje nastave na daljinu i njeno praćenje poseban izazov kako za zaposlene u ovim obrazovnim ustanovama, tako i za đake.

U skladu sa odlukom Kriznog štaba, zbog aktuelne epidemiolške situacije, Muzička školi „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu od sutra prelazi na onlajn nastavu.

U ovoj školi kažu da su ovog puta spremniji za ono što predstoji.

Zaposleni u kragujevačkoj Muzičkoj školi počli su sa snimanjem časova solfeđa, harmonije, kontrapunkta. Za učenike nižih razreda povremeno će biti organizovani susreti sa profesorima, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Muzička škola „Dr Miloje Milojević“, bez obzira na to što prelazi na onlajn nastavu, biće otvorena svakog dana.

Učenicima, koji nemaju instrument kod kuće, biće omogućeno da vežbaju u školi.

Termin njihovog dolaska biće evidentiran, kao i prostorija u kojoj su vežbali, kako bi, u slučaju eventualnog zaražavanja, mogle da budu sprovedene adekvatne mere.

U skladu sa uputstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sve aktivnosti biće sprovođene tako da ova škola ostane epidemiološki visoko bezbedno mesto, kao i u prethodnom periodu.

 

Izvor: rtk

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu