PRIJEDORČANI POKAZALI HUMANOST: Prikupljeno skoro 10.000 evra za Minju - iKragujevac


Vesti

Na humanitarnom bazaru u Prijedoru na kojem se prikuplja pomoć za leče jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca do sada je obezbeđeno skoro 10.000 evra (19.500 KM), a akcija se nastavlja još sedam dana.

Naši sugrađani pokazali su se kao veoma humani ljudi tako da su proteklih sedam dana donirali razne predmete i sredstva za ovu humanitarnu akciju, rekla je predstavnik organizatora “Prijedor za Minju” Dragana Vrabičić, prenosi Srpskainfo.

Ona je dodala da su putem Fejsbuk grupe prikupili razne predmete koje su juče gotovo sve prodali uprkos kiši.

Vrabičićeva je dodala da će sav prihod sa bazara biti uplaćen na račun za lečenje devojčice Minje Matić.

Svojim prilozima Prijedorčani su postali deo akcije prikupljanja sredstava za devojčica Minju Matić iz Kragujevca koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan.

Lek za bolest postoji, ali u Americi i za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara. Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija “Budi human – Aleksandar Šapić”, a trenutno je aktivan i “M:tel” humanitarni broj 1433.

Humanitarni bazar za Minju nastavlja svoje putovanje po Republici Srpskoj i svaki grad putem društvenih mreža organizuje slične akcije sa željom da malena Minja ozdravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu