Vučić: Svim lekarima i sestrama 10.000 dinara pomoći. Sledi i povećanje plate - iKragujevac


Vesti

Svi zdravstveni radnici će dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara do kraja godine od države. Od sledeće godine povećanje plate.

Kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vućić svi zdravstveni radnici, njih 120.000 u sistemu, bez obzira da li rade u kovid ili ne, dobiće jednokratnu pomoć pomoć od 10.000 dinara.

- Stalno povećanje plate od 1. janara dobiće najviše zdravstveni radnici - rekao je on i zahvalio se lekarima i medicinskim radnicima.

- Zdravstvenim radnicima će najviše biti uvećane plate. Time pokazujemo da brinemo o našim lekarima, ali i da imamo snage da se izborimo sa problemima koje je korona virus doneo - istakao je predsednik.

Vučić je preneo da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom, te da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

- Moraćemo da ubrzamo, jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima - objasnio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u podne sa rukovodiocima svih kovid bolnica u zemlji povodom najnovijih mera za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu