Vodič kroz koronu „Budimo odgovorni“ stiže na adrese Kragujevčana - iKragujevac


Vesti

Vodič kroz koronu – budimo odgovorni, narednih dana stiće će na adrese 60 hiljada domaćinstava sa teritorije grada Kragujevca.

Vodič koji uz jednostavna uputstva slikovito ilustruje ono što građani mogu da učine kako bi suzbili širenje koronavirusa priredio je grad Kragujevac u saradnji sa relevantnim institucijama i podršku sponzora, a distribiraće ga JP Pošta Srbije.

U novonastaloj epidemiološkoj situaciji Krizni štab grada Kragujevca je u saradnji sa stručnjacima iz Instituta za javno zdravlje, Crvenog krsta Kragujevca, podršku Duo Digital Media i štamparije Grafostil, a u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije priredio vodič kroz koronu „Budimo odgovorni“ koju će dobiti 60 hiljada porodica u Kragujevcu.

On sadrži kratka, pitka i jednostavna uputstva. Koji su modeli širenja, kako se širenje sprečava, kako se pravilno koriste maska i rukavice, šta u slučaju samoizolacije, preporuke za poslodavce, za svakodnevni život, za najstarije ali i važne telefone, objasnila je dr Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i članica Kriznog štaba. Imajući u vidu da sa koronom moramo živeti, vodič predstavlja korak napred ka unapređenjeu kvaliteta života svih nas jer ukoliko želimo da zaštitimo sebe i svoje namilije moramo da znamo da je ključ u našim rukama, poručila je dr Damnjanović.

3-12.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu