Predsednik Skupštine grada Kragujevca konstitutivnu sednicu zakazao za 19. avgust - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović sastao se danas sa prvim kandidatima izbornih lista koje će učestvovati u radu narednog saziva gradskog parlementa nakon čega je zakazao konstitutivnu sednicu za 19. avgust 2020. godine sa početkom u 09.00 sati.

Ovo je prvi put da se predsednik prethodnog saziva gradske skupštine sastao sa prvim kandidatima sa izbornih lista koje su ušle u lokalni parlament. Nadamo se, kazao je Petrašinović da će se ovakav način zakazivanja konstitutivne sednice pokazati kao dobra praksa za neki naredni period. Ovo je prilika da se sa njima prođu sve tačke dnevnog reda koje u skladu sa Poslovnikom konstitutivna sednica predviđa i eventualno razjasne sva pitanja koja bi mogla da se jave kao sporna ili nedovoljno jasna. Našim poslovnikom objasnio je Petrašinović predviđeno je obrazovanje Verifikacionog odbora i Komisije za izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine grada, a današnji sastanak je prilika da se upoznaju sa načinom rada odbora i komisije i dostave predloge kandidata iz redova svojih odbornika koji će biti članovi ovih tela. Pored ostalog današnji konsultativni sastanak je i prilika da razmotrimo pitanja vezana za izbore skupštinskih odbora koji kasnije predstoje i svega što je bitno za rad Skupštine grada Kragujevca, kazao je predsednik.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice zakazane za 19. avgust biće Izveštaj Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Kragujevca održanim 21. i 28. juna 2020. godine, zatim izbor članova Verifikacione komisije, predsednika Skupštine grada i njegovog zamenika, postavljanje sekretara Skupštine grada i njegovog zamenika kao i donošenje Odluke o potvrđivanju mandata odbornika i davanje svečane izjave.

Inače u radu budućeg saziva gradskog parlamenta učestvovaće sedam koalicija, partija i pokreta i to sa Izborne lista Aleksandar Vučić – Za našu decu – 46 odbornika, Izborne liste Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu (ZS,SPO i BS) 17 odbornika, Slađan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa i Nova snaga – Eko park – četiri odbornika, lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma – devet odbornika, Za kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad – (Pokret obnove Kraljevine Srbije) – tri odbornika, lista 300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić – pet odbornika i Kragujevačka priča i tolerancija – Boris Kovačević Šuma – tri odbornika.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu