BILJANA ILIĆ STOŠIĆ: Pred našim očima se odvija najgrublja manipulacija narodom - iKragujevac


Vesti

Saopštenje Šumadijskog upravnog okruga povodom događaja koji su se prethodnih dana dogodli u Beogradu, Kragujevcu i još nekim gradovima u državi.

Kao načelnica Šumadijskog upravnog okruga, najoštrije osuđujem brutalno nasilje koje se, u manjoj meri, ali ipak prelilo i u Kragujevac.

Oni kojima ni najmanje nije stalo do građana Kragujevca, Šumadije i čitave Srbije, na najgrublji način zloupotrebljavaju strah i zabrinutost ljudi pa u ovim teškim, najtežim momentima pokušavaju sa destabilizuju, ne samo vlast i njene nosioce, već i ceo sistem. Bez sistema rukoveđenog agrumentima, snagom, znanjem i moći ne može da se organizovano, odgovorno i uspešno pobedi pandemija korona virusa.

Mi se danas suočavamo sa dva, uslovno rečeno, nevidljiva neprijatelja: virisom, sa kojim se bori ceo svet i još opasnijim po zdravlje i život nacije, vandalizmom i razbojništvom na ulicama naših gradova.

Po scenariju već viđenog, pred našim očima se odvija najgrublja manipulacija narodom. Pod izgovorom protesta protiv privremene restrikcije prava i sloboda, pokušava se prekrojiti neopoziva izborna volja građana.

Oni koji su doživeli nedavni izborni fijasko na najperfidniji način, skrivaju stvarnu suština protesta koja je i dublja od samog nezadovoljstva i frustracije, ne toliko zbog bojkota ili totalnog poraza na njima, koliko zbog nadmoćne i ubedljive pobede Srpske napredne stranke na čelu s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem i ogromnog i rastućeg poverenja kojeg mu je narod ponovo poverio.

Sve se ovo dešava u momentu kada se, ponovo, prelama sudbina države i celog društva; kada međunarodna zajednica po ko zna koji put pokušava da otrgne ono što je ovom narodu najsvetije, naše Kosovo i Metohiju.

I baš u tom momentu, kada bismo trebali biti jači, jedinstveniji i ujedinjeniji nego ikada, vidljivi i nevidljivi, samo naizgled dobro skriveni stvarni neprijatelji ovog društva i države u rušilačkom pohodu bez skorijeg presedana kreću da poljujaju našu pregovaračku poziciju, koja je godinama brižljivo i s mukom jačana. Sve se dešava sada kada smo iz potpuno završene priče, koju su zapečatili baš ti

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu