JKP „Šumadija“ u javnu garažu uložila 360 miliona dinara a u novu mehanizaciju oko 2 miliona evra - iKragujevac


Vesti

Kragujevčani godinama govore da u gradu nema dovoljno mesta za parkiranje, pa mnogi vozači često kruže ulicama tražeći slobodno parking mesto.

Iako u Kragujevcu, na svakom koraku, postoji obeležen parking prostor pa na prvi pogled izgleda da nema problema prilikom parkiranja, slobodno parking mesto u centralnom gradskom jezgru je nemoguće naći.

Sredstvima dugoročnog kredita u iznosu od 360 miliona dinara koja je izdvojilo JKP „Šumadija“ Kragujevac izvođenje radova na javnoj garaži u ulici Kneza Miloša ulazi u završnicu.

Ovo komunalno preduzeće je obezbedilo dva miliona evra za kupovinu nove mehanizacije kako bi obavili brojne radove na terenu sa ciljem uređenja putne infrastrukture i higijene grada.

Na mestu gde se nekada nalazio parking, u ulici Kneza Miloša, u predhodnom periodu bilo je raspoloživo 45 parking mesta.

Moderna višespratna garaža na ovoj lokaciji imaće 200 raspoloživih mesta za parkiranje.

Uprkos vanrednom stanju, radovi nisu obustavljani tako da se završetak ovog objekta očekuje u planiranom roku.

Moderna garaža, biće izgrađena prema svim propisanim standardima, kažu u JKP „Šumadija“ i najavljuju svečano otvaranje ovog objekta u septembru.

Održavanje putne infrastrukture, izvođenje radova na posipanju i asfaltiranju ulica , odnošenje smeća i održavanje higijene kao i mnoge druge komunalne poslove bilo je nemoguće obavljati sa zastarelom mehanizacijom koja se često kvarila.

Sredstvima dugoročnog kredita u iznosu od 2 miliona evra kupljene su nove mašine koje su upotpunile vozni park ovog komunalnog preduzeća.

U planu Javno- komunalnog preduzeća „Šumadija“ Kragujevac u narednom periodu je realizacija brojnih poslova.

Kako kažu, radiće se na unapređenju komunalnog života građana a Kragujevčani kao i oni koji dođu u posetu našem gradu, strani ili domaći turisti prepoznaće Kragujevac ne samo po bogatom kulturno istorijskom nasleđu, već i kao jedno od najuređenijih i najčistijih mesta u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu