Nova dečija igrališta u Đuriselu, Korićanima i Dulenima - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac nastavio je sa rekonstrukcijom dečijih igrališta u kragujevačkim naseljima a novi prostor za igru i druženje danas su dobila deca u Đuriselu, Korićanima i Dulenima. Grad je ovaj posao poverio Preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija“.

Sa rekonstrukcijom dečijih igrališta grad Kragujevac je počeo prošle godine, a ove godine je za nastavak radova iz gradskog budžeta izdvojeno 12,5 miliona dinara. Pored rekonstrukcije radnici Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija“ postavljaće i nova igrališta što smo u ovoj fazi uradili u Đuriselu, Korićanima i Dulenima, rekla je Jasmina Mihajlović, direktorka ovog preduzeća.

U skladu sa pravilnikom o bezbednosti, nove sprave na dečijem igralištu u Đuriselu postavljene su na tartan poglogu a imajući u vidu da se nalazi u neposrednoj blizini saobraćajnice prostor za igru najmlađih obezbeđen je zaštitnom ogradom. Uređen je i prostor oko igrališta, postavljene klupice a malo starija deca moći će i da se rekreiraju s obzirom na to da je postavljena i mreža za odbojku.

Đuriselo ima oko 3000 stanovnika i dosta male dece i omladine koja će izrazio je uverenje predsednik Saveta MZ Dragobraća Jovan Knežević, znati ovo da čuvaju i iskoriste na pravi način – za igru i druženje kako bi što manje bili pored telefona i računara a što više u prirodi. On se zahvalio preduzeću Šumadija kao i gradu Kragujevcu koji je pored igrališta finansirao i rekonstrukciju celog asfaltnog puta kroz Đuriselo u dužini od 4,5 km.

Prvo novo igralište postaljeno je i u MZ Korićani koja ima oko 5000 stanovnika gde će se igrati ne samo deca iz naselja, već od septembra i deo predškolaca obdaništa „Kolibri“ koji su do sada vreme za igru provodili u prostoriji mesne zajednice.

Prema rečima Snežane Jovanović, predsednice Saveta MZ Korićani, ovo jeste prvo ali ne i poslednje igralište koje će se postaviti u ovoj mesnoj zajednici. Namera nam je, kaže Jovanović da igrališta ovakvog tipa dobiju deca u Drenovcu i donjeg dela Korićana.

Inače, obaveza grada Kragujevca je da do kraja 2021. godine sva igrališta na javnim površinama privede Pravilniku o bezbednosti i grupiše ih u jednu celinu a to podrazumeva stroge uslove, počev od podloge, rastojanja, zaštitne ograde i postavljalja tabli. Prošle godine rekonstruisana su igrališta na javnim površinama u 11 mesnih zajednica koja su bila u jako lošem stanju čime je završena prva faza ovih radova.1-40.jpg2-34.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu