KORONA SE NE PREDAJE: U Kragujevcu registrovano sedam novozaraženih - iKragujevac


Vesti

Zvanični podaci kragujevačkog Instituta za javno zdravlje (IZJZ) pokazuju sedam novozaraženih osoba od koronavirusa iz tri grada. Rezultati analiza briseva laboratorije "Kraguj" potvrdili su pozitivne rezultate kod četiri osobe iz Novog Pazara, dve iz Kragujevca i jedne osobe iz Beograda.

"Od početka pandemije Kovid 19 do danas u Šumadiji je pozitivno na koronu 107 pacijenata. U Kragujevcu 79, Aranđelovcu 15, u Topoli šest, Rači pet i Batočini dve zaražene osobe. Sada imamo 23 osobe u kućnoj izolaciji. U Kragujevcu 21, u Rači dve. Od početka pandemje uzorkovali smo 7.226 briseva građana Šumadije“, kaže za N1 direktor kragujevačkog IZJZ doc. dr Dragan Vasiljević.

U kragujevačkom Kliničkom centru od koronavirusa u ovom trenutku se leči 21 osoba, od kojih su dve na respiratorima, saopštio je kragujevački Institut za javno zdravlje.

IZJZ Kragujevac i dalje apeluje na sugrađane da i dalje koriste rukavice i maske u zatvorenom prostoru, što češće dezinfikuju ruke alkoholom i da drže distancu od dva metra.

(N1) 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu