Izgraditi „Park replika srpskih manastira i srednjevekovnih gradova“ - iKragujevac


Vesti

Kandidat za gradonačelnika Kragujevca i nosilac izborne liste „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“ koja na lokalnim izborima nastupa pod rednim brojem 9, prof. dr Nedeljko Manojlović je istakao da grad Kragujevac treba obogatiti turističkim sadržajima koji bi privukli domaće i strane turiste. 

Jedan od projekata bio bi izgradnja „Parka replika srpskih manastira i srednjevekovnih gradova“. U ovom parku, koji bi predstavljao pravu atrakciju za naš grad, nalazile bi se minijature svih važnijih srpskih manastira i srednjevekovnih gradova kao što su manastiri Žiča, Studenica, Pećka patrijaršija, Ravanica, srednjevekovni gradovi Smederevo i Maglič, ali i nekih svetskih atrakcija.

Turisti bi na jednom mestu mogli da se upoznaju sa značajnim delom srpske istorije, tradicije, baštine i nacionalnog identiteta, a što bi omogućilo i značajan prihod našem gradu. Kao uzor može poslužiti park „Minimundus“ u Klagenfurtu u Austriji koji je od osnivanja do danas posetilo oko 15 miliona turista.

Moguće lokacije za izgradnju ovog parka bile bi naselja Ilina voda i Šumarice, ali bi konačnu reč o mestu za izgradnju ovog parka dali građani našeg grada. Ukoliko izborna lista „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“ dobije poverenje građana Kragujevca, iniciraćemo realizaciju ovog, ali i nekoliko drugih projekata koje smo pripremili, kako bi grad Kragujevac postao centar privrednog razvoje Srbije, njena kulturna prestonica i značajan obrazovni centar.

  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu