Gradonačelnik Nikola Dašić čestitao svim dobitnicima Đurđevdanske nagrade - iKragujevac


Vesti

Na prvoj redovnoj sednici odbornici su usvojili predlog odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2023. godinu.

-Želim da čestitam svim izabranim kandidatima na Đurđevdanskoj nagradi, da se zahvalim komisiji na radu i na tome što su bili maksimalno objektivni i pokazali integritet stručno procenivši kvalifikacije u odnosu na sve moguće propozicije koje sama nagrada podrazumeva, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Biće nam zadovoljstvo da se na odgovorajućoj svečanoj sednici Skupštine grada zahvalimo dobitnicima Đurđevdanske nagrade na trudu koji su uložili u prethodnoj godini i tako dali doprinos u svojim oblastima i svom gradu Kragujevcu, poručio je gradonačelnik.

Đurđevdanska nagrada u oblasti umetnosti dodeljena je Predragu Iliću i Sanji Živković za monografiju „Knez Mihailo kroz umetnost i arhiv“ i Zoranu Ignjatoviću za realizaciju tri samostalne i šest kolektivnih izložbi u 2023. godini.

U oblasti medicine za uvođenje i terapijsku primenu Lu-PSMA u lečenju metastatskog kastracijski rezistentnog karcinoma prostate (mCRPC) Đurđevdanska nagrada dodeljena je prof. dr Milovanu Matoviću, u oblasti novinarstva dobitnik je Miodrag Stojilović za knjigu „Kragujevac otvoreni grad koji se voli“, a u oblasti obrazovanja Godišnja nagrada grada Kragujevca dodeljena je Marini Petrović Jilih za doprinos poboljšanju kvaliteta institucionalizovane nastave na nemačkom jeziku i književnosti u 2023. godini.

U oblasti privrede Đurđevdansku nagradu dobija kompanija LionEight za doprinos i podršku privrednom i ekonomskom razvoju grada u 2023. godini, dok u oblasti humanitarnog karaktera predloženi su Ivan Glišović, Vladica Momčilović, Goran Ćiraković, Miloš Ilić, Predrag Đokić, Aleksandar Simović, Miloš Drobnjak i Saša Bečanović za učešće u spašavanju ugroženih lica nakon razornog zemljotresa u Republici Turskoj 2023. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu