Izbornoj listi “Sad il’ nikad – Kragujevac bira!“ naloženo otklanjanje nedostataka - iKragujevac


Vesti

Gradska izborna komisija na sednici održanoj 2. juna donela je zaključak o otklanjanju nedostataka Izborne liste “Sad il’ nikad – Kragujevac bira!“. Izborna lista kojom Srpska narodna partija – Srpska desnica – Udruženje boraca Šumadije na predstojećim lokalnim izborima nastupa u koaliciji sa Srpsko ruskom partijom “Vukovi“ sadrži nedostatke koji su smetnja za njeno proglašenje.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da su 802 izjave birača koji podržavaju izbornu listu “Sad il’ nikad – Kragujevac bira!“ overene pre datuma zaključivanja koalicionog sporazuma. Pored toga, podnosioci ove izborne liste nisu dostavili saglasnost udruženja “Srpska desnica“ da u nazivu svoje izborne liste kandidata za odbornike u Skupštini grada koriste njihovo ime.

U skladu s tim, Gradska izborna komisija grada Kragujevca podnosiocu liste naložila je da najkasnije u roku od 48 sati od časa dostavljanja zaključka otkloni nedostatke tako što će dostaviti izjave birača da podržavaju izbornu listu kandidata za odbornike u Skupštini grada, potpisane i overene posle datuma zaključivanja koalicionog sporazuma.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu