Hotel Zelengora – novo mesto za dobrovoljno davanje krvi - iKragujevac


Vesti

Crveni krst Kragujevac, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac, od 1. aprila započeli su akciju prikupljanja krvi od dobrovoljnih davalaca na novoj lokaciji – u hotelu Zelengora.

Do danas je prikupljeno ukupno 111 jedinica krvi. Akcije u hotelu Zelengora, realizuju se svakog radnog dana od 8 do 13 časova, dok traje vanredno stanje. Samo danas, 6. aprila, u velikoj zajedničkoj akciji je prikupljeno 36 jedinica krvi.

Dobrovoljno davanje krvi je uvek dragoceno i dobrodošlo, pa i u vreme infekcije COVID-19. Bolesnici čije izlečenje, pa i sam život zavisi od krvi i krvnih produkata, nažalost, ne mogu da čekaju kraj epidemije. Služba za transfuziju krvi u Kragujevcu je preduzela sve mere predostrožnosti u skladu sa kriterijumima za izbor davalaca. To se prvenstveno odnosi na dobru detaljnu anamnezu, kako ličnu, tako i epidemiološku, kako to uostalom uvek i rade.

Zahvaljujemo se svima koji su dali krv, kao i svima koji su se odazvali, a nisu bili u mogućnosti da daju krv, poručuju iz Crvenog krsta i Službe za transfuziju krvi KC Kragujevac.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu