Konkurs za finansiranje projekata u kulturi otvoren do 3. februara - iKragujevac


Vesti

Javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa, projekata i manifestacija u kulturi iz budžeta grada za 2020. godinu, otvoren je do 3. februara. Za te namene grad Kragujevac je u ovoj godini opredelio 40 miliona dinara.

Kriterijumi i merila za ocenu projekata, koji mogu biti izabrani za finansiranje ili sufinansiranje, odnose se na usklađenost sa opštim interesima u kulturi, kvalitet i sadržajnu inovativnost, stručne i umetničke potencijale.

Na ovaj način jača se kulturna scena grada, a udruženjima pruža mogućnost da svoje ideje sprovodu u dela, objasnio je član Gradskog veća za kulturu, Miljan Bjeletić. Smatram da smo napravili dobru saradnju sa udružnjima registrovanim za obavljanje kulturne delatnosti, kao i sa kragujevačkim umetnicima, da smo dobili nove manifestacije koje su zaživele upravo na takvom konkursu. Okrenuti smo ka mladima, to nam je važna ciljna grupa. Od ovogodišnjeg konkursa očekujemo da dobijemo neke nove ideje koje će okupiti novu publiku, ideje koje će zaživeti i koje će se u pozitivnom smislu odraziti na unapređenje kulturne scene Kragujevca u celini, poručio je Bjeletić.

Oblasti koje su zastupljene u konkursu su muzičko stvaralaštvo, pozorišna, filmska i likovna umetnost, zaštita i prezentacija kulturnog nasleđa, kao i digitalno i audio – viziuelno stvaralaštvo, menadžment u kulturi.

Sve potrebne informacije o konkursu mogu se pronaći na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca www.kragujevac.rs.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu