Vitešku titulu “Nosilac bogojavljenskog krsta“ osvojila najmlađa učesnica - iKragujevac


Vesti

Vitešku titulu “ Nosilac bogojavljenskog krsta“ ove godine osvojila je petnaestogodišnja Marta Dunjić, učenica prvog razreda Prve kragujevčke gimnazije. Marta je i najmlađa učesnica ovogodišnje manifestacije “ Plivanje za Krst časni“.

Bilo mi je mnogo hladno i ništa nisam osećala, a kada sam ušla u vodu nestalo je sve, kaže hrabra Marta. Prvi put sam plivala i mnogo sam srećna što sam osvojila Krst časni. Treniram plivanje i osvojila sam oko sto medalja, ali ova mi je najveća i najznačajnija.

U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića manifestacija Plivanje za krst časni počela je molebanom koju je služilo sveštenstvo Eparhije šumadijske.

Tradicionalnu manifestaciju na jezeru u Šumaricama uz blagoslov sveštenstva organizovali su GTO Kragujevac i SPD Radnički, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca. Po završetku plivanja uručene su zahvalnice priložnicima koji su podržali održavanje manifestacije, a nakon toga sveštenik Eparhije šumadijske i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević uručili su priznanja svim učesnicima.31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu