Nagrada učenicima iz Srednje stručne škole - iKragujevac


Vesti

Jedna od pet tradicionalnih manifestacija Spomen parka Kragujevački oktobar je likovni i literarni konkurs „Dosta su svetu jedne Šumarice“.

Konkurs je posvećen streljanim đacima 21. oktobra 1941. godine. Ovogodišnja tema bila je „Naš pad se pretvorio u let“ iz poeme „Pouke iz Šume“, književnika Aleksandra Šurbatovića.

Među nagrađenim pojedincima, tradicija je da žiri bira i školu sa ukupno najkvalitetnijim likovnim radovima i po propozicijama konkursa.

NJima se priređuje izložba u Muzeju „21. oktobar“. Ove godine, izabrani su radovi učenika iz Srednje stručne škole iz Kragujevca-smer dizajner enterijera i industrijskih proizvoda.

Ove godine izabrani su radovi učenika Srednje stručne škole – smer dizajner enterijera i industrijskiih proizvoda.

Mladi stvaraoci pokazali su da pored savladane tehničke veštine svoje životne stavove, prevode u likovni i estetski doživljaj i u radove koji kod posmatrača već bude snažne emocije.

Velika zasluga ovako visokog kvaliteta u oblasti vizuelnog stvaralaštva pripada njihovom posvećenom profesoru Slobodanu Stefanoviću.

Učenici Srednje stručne škole, smera dizajner enterijera industrijskih proizvoda su kroz različite slikarske tehnike, pokazali emocije, energiju i duhovnost.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu