Konstituisan Lokalni antikorupcijski forum grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Lokalni antikorupcijski forum (LAF) grada Kragujevca održao je danas konstitutivnu sednicu na kojoj je za predsednicu izabrana Zorica Sorak profesorka srpskog jezika i književnosti i građanskog vaspitanja u Osnovnoj školi „Stanislav Sremčević“. U oblasti borbe protiv korupcije Zorica Sorak je akreditovana trenerica Nacionalne akademije za javnu upravu i Agencije za borbu protiv korupcije.

Zadatak članova Lokalnog antikorupcijskog foruma je da prate ostvarivanje Lokalnog antikorupcijskog plana grada Kragujevca, otklanjaju rizike od korupcije i podižu svest o značaju borbe protiv korupcije.

Inače, Lokalni akcioni plan usvojen je na sednici Skupštine grada 20. decembra 2017. godine i obuhvata 13 oblasti, među kojima su razotkrivanje korupcije kroz zaštitu uzbunjivača i kroz upravljanje prijavama i predstavkama korisnika usluga na rad službenika, upravljanje javnom svojinom, jačanje mahanizma građanskog nadzora i kontrole u procesu planiranja i realizacije budžeta. Lokalni antikorupcijski plan doneo je niz novih mera i smernica u postupanju i načinu rada, ali je podložan promenama, pa će članovi LAF – a, kako je danas dogovoreno, na sledećoj sednici zakazanoj za decembar, razmatrati šta je dobro, a gde postoje mogućnosti za dalje unapređenje LAP – a.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu