Ambasador Indonezije Mohamad Čandra Vidja Judha posetio Kragujevac - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je danas boravio NJ.E. ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Vidja Judha koji se sastao sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem i saradnicima. Ovo je prva poseta novoimenovanog ambasadora Indonezije Kragujevcu koju je iskoristio kako bi se upoznao sa privrednim potencijalima grada i uspostavljenjem novih vidova saradnje.

Kragujevac je jedan od gradova sa kojim želimo da podignemo saradnju na viši nivo, kazao je NJ.E. ambasador Mohamad Čandra Vidja Judha. U Srbiji već postoje dve velike indonežanske investicije, fabrika nudli u Inđiji i pečuraka u Kovinu, podsetio je ambasador Mohamad Čandra Vidja Judha i dodao da i kragujevačka kompanija Prizma ima već dugogodišnju saradnju sa Indonezijom što su dobri preduslovi za nastavak i proširirenje saradnje u oblasti trgovine i ekonomije. Imajući u vidu da je indonežansko tržište u jugoistočnoj regiji veliko i ima preko 600 miliona stanovnika, ambasador je pozvao preduzetnike iz Kragujevca i Srbije na sajam Trade Expo u Indoneziji u oktobru kako bi se upoznali sa potencijalima ove zemlje, ali i indonežanski privrednici sa ponudom srpskih privrednika.

Novoimenovomanom ambasadoru Indonezije u Srbiji predstavili smo grad Kragujevac i upoznali ga sa mogućnostima za investitore. Pojedine šumadijske kompanije već sarađuju sa Indonezijom, a ima i indonežanskih investitora koji ovde žele da otvaraju svoje pogone i to želimo da iskoristimo, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić. Zbog izuzeteno velikog tržišta od 600 miliona stanovnika, veoma smo zainteresovani za saradnju sa njima a sada gradimo i prijateljske odnose sa ambasadom Indonezije.

U Kragujevcu je nedavno gostovao folklorni ansambl iz Indonezije, a predstavljanjem njihovih umetnika koji dolaze u Beograd kragujevačkoj publici želimo da ojačamo i saradnju u oblasti kulture. Kultura će biti kopča kojom ćemo probati da razvijemo i našu trgovinsku i privrednu saradnju. Želimo da ih upoznamo sa našom industrijskom tradicijom, mogućnostima razvoja, ljudima koji se bave naukom i savremenu tehnologiju primenjuju u proizvodnji i da kod nas dolaze kompanije koje se bave razvojem a ne samo prostom proizvodnjom, poručio je gradonačelnik Nikolić.

S obzirom na to da jedan broj kompanija iz Regiona Šumadije i Pomoravlja uvoze robu iz Indonezije, najviše palmino ulje i kakao, a da u Indoneziju izvozimo inhalatore, NJ.E. ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Vidja Judha danas se sa svojim saradnicima sastao i sa privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori Kragujevac. Potom je obišao i kompaniju Prizma Kragujevac, koja će u okviru dugoročnog partnerstva sa svojim indonežanskim partnerom kako je najavio Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore Kragujevac, organizovati proizvodnju jednog broja svojih proizvoda u Indoneziji i na velikom tržištu plasirati svoje proizvode3-24.jpg

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu