Kragujevac: Usvojen rebalans budžeta za 2019. godinu - iKragujevac


Vesti

Sa 47 glasova „za“, odbornici Skupštine grada usvojili su rebalans budžeta za 2019. godinu. Rebalansom će prvobitni budžet biti uvećan za milijardu i po dinara i iznosiće 8 milijardi 730 miliona dinara.

Prema rečima predlagača, 240 miliona dinara plnirano je za izgradnju Operativno tehničkog centra JKP „Vodovod i kanalizacija“ i 120 miliona dinara za Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Zastava“.

Ista suma dodatno će biti izdvojena za komunalno održavanje.

Predstavnici opozicije, koji su učestvovali u današnjem zasedanju, kritikovali su predloženi rebalans navodeći, da nema investicija, transformacije javnog sektora i prikaza realnog života građana.

Odgovarajući na zamerke opozicije, gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je, da je postignuta finansijska konsolidacija u javnim gradskim finansijama, a da se potpuni oporavak gradskih finansija očekuje u periodu manjem od deset godina, kako je bilo očekivano dolaskom na vlast.

Nikolić je dodao da su komunalna preduzeća oporavljena i u ovom trenutke ne koriste subvencije, izuzev Gradske agencije za saobraćaj i Niskogradnje.

Gradonačelnik Kragujevca je potvrdio da jednu trećinu budžetskih rashoda čine zarade, ali je podsetio da je broj zaposlenih u lokalnoj administraciji smanjen za više od hiljadu zaposlenih.

Odbornici Skupštine grada usvojili su Izmene plana detaljne regulacije dela centra grada i Predlog odluke o određivanju naziva ulica „Majora Svetomira Trifunovića“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu