Zanemećete kad vidite kolikog soma su izvukla ova braća iz Gružanskog jezera! Borili se sa njim čitav sat! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Braća Nikola (24) i Miloš (28) Jovanović iz sela Plaskovac upecali su juče na Gružanskom jezeru soma teškog 50 kilograma i dugog 183 centimetra. Prema njihovim rečima borba je trajala sat vremena sve dok se ova velika riba nije umorila.

„Često idemo na Gružansko jezero da pecamo, obično nosimo udice za šarana i njega i upecamo. Međutim, ovoga puta na sistem za šarana udario je som i to ogroman. Borba da ga savladamo i izvučemo trajala je ceo sat, vukao nas je po jezeru sve dok se nije umorio a čamac nam je pomogao da ga izvučemo do obale“, rekao je Nikola Jovanović.

Kako kaže ovaj mladi pecaroš šaranski pribor je tanak i nije predviđen za ovako veliku ribu.

„Bili smo samo ja i brat na pecanju tako da nam se baš posrećilo, ribolov nam je omiljen sport i za nas je ovo najveći ulov do sada“, zadovoljan je Nikola.pecanje 1.jpgBraća Jovanović se bave voćarstvom i žive na selu, odlazak na jezero za njih predstavlja odmor od svakodnevnih teških poslova na imanju.

 

Da li su dobri kuvari kao i pecaroši i kakvog je ukusa som iz Gružanskog jezera ostaje da se proveri!?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu