KRAGUJEVČANI UGLEDALI GUŽVU U PLIĆAKU: Kada su prišli, prizor ih je prepao! Onda su učinili ono čime se Srbija PONOSI - iKragujevac


Vesti

Drama se desila na ostvu Evija

Vesna Radovanović, laborant iz KC Kragujevac, u Grčkoj je spasila jednu baku davljenja. Ova hrabra i stručna žena znala je da su u pitanju sekunde i reagovala je munjevito kada su oko 18.30, na gradskoj plaži u Edipsosu na Eviji, iz mora izvukli Stariju Grkinju, bez znakova života.

- Ovo je banja na moru i ima puno starih Grka. U jednom trenutku smo videli gužvu u plićaku. Neki kupači su iz vode izvukli baku koja je već pomodrela i nije davala znake života. Bila je teška i pokušavali su da joj pomognu, umivali je vodom i nije bilo nikoga da joj ukaže stručnu pomoć - priča Vesnin suprug Goran Radovanović.

Tada u pomoć priskače Vesna koja je tačno znala šta treba da uradi da gospođu povrati u život.

- Zamolila je ljude da se pomere i stavila je utopljenicu na bok, očistila disajne puteve, izvadila zubnu protezu. Standardnim postupkom, pritiskom na gornji deo trbuha, izazvala je izbacivanje vode koju je nesrećna žena progutala - priseća se Goran.

Baka je tada ponovo udahnula vazduh, a modra boja usana počela je da se menja, što je bio znak da se nivo kiseonika povećava.

- Vesna ju je održavala tako do dolaska Hitne pomoći. Na obostranu radost baka je u stabilnom stanju odvezena u zdravstvenu ustanovu gde će se obaviti dijagnostika - zaključuje ponosni suprug.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu