U KC Kragujevac uručeni paketići novorođenoj deci - iKragujevac


Vesti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja „Taši, taši“ porodiljama i novorođenim bebama u Kliničkom centru danas su uručeni paketići sa osnovnim sredstvima za higijenu odojčeta.

Kragujevački Klinički centar prva je zdravstvena ustanova iz koje kreće nacionalna akcija.

Poklone je u kragujevačkom porodilištu uručila ministraka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, a pripremljeno je 64 hiljade paketića.

U organizaciji Ministrastva zdravlja, Kabineta za populacionu politiku i donatora pripremljeno je više od 64 hiljade paketića za 52 porodilišta u Srbiji.

Čin rođenja je isti za sve tako da će svakoj mami, bez obzira na stepen obrazovanja, životnu dob, ili nacionalnost, biti uručen paket.

Ministarstvo zdravlja podržava ovakve akcije, uz napomenu da će aktivno učestvovati u promociji dojenja novorođenih beba.

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović naglasio je da je velika čast što jedna ovakva akcija kreće baš iz kragujevačkog porodilišta i podsetio da da jednoj zemlji nema opstanka bez prirodnog priraštaja.

Prema rečima ministrke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Slavice Đukić Dejanović, u Srbiji se u prvih pet meseci rodilo 56 beba više nego prošle godine u istom periodu, dok se u kragujevačkom porodilištu godišnje rodi između 2200 i 2300 beba.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu