Zasedao Gradski savet za zapošljavanje - iKragujevac


Vesti

Na konkurs za Program javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica sa invaliditetom u 2019. godini, prema rečima Jelene Zornić zamenika predsednika Gradskog saveta za zapošljavanje i predstavnice NSZ, Filijale Kragujevac od 31. maja do 1. jula pristiglo je 6 prijava izvođača radova za angažovanje 36 lica na 4 meseca. 

Prema sporazumu koji zajednički sprovode Grad Kragujevac i NSZ u okviru mera aktivne politike zapošljavanja za program javnih radova izdvojeno nešto više od 3,4 miliona dinara. Radi prevazilaženja nedostajućih sredstava, članovi Gradskog saveta za zapošljavanje na 20. redovnoj sednici, odlučili su da se projekti odobre svim izvođačima ali redukuje dužina trajanja javnih radova i smanji broj lica angažovanih na ovoj meri, pa umesto 4, javni radovi će trajati 3 meseca u toku kojih će biti angažovano 30 lica sa invaliditetom.

Za subvencije za samozapošljavanje teže zapošljivih lica planirano je 4 420 000 dinara zajedničkih sredstava koje obezbeđuju Grad i Nacionalna služba za zapošljavanje. Na osnovu rang liste i u okviru raspoloživih sredstava odobren je 21 zahtev od ukupno 51 podnetih. Zbog velikog interesovanja, program samozapošljavanja pozitivno je ocenjen i uspešno realizovan, zaključeno je na sednici.

Članovi Saveta razmatrali su prijave druge grupe poslodavaca za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima koji traje do 30. avgusta, i pored 13 poslodavaca za 13 lica po prvoj odluci, do danas je pristiglo još 6 novih zahteva za 14 lica u vrednosti od 2 580 000 dinara, rečeno je na sednici i ovaj program je od strane članova saveta pozitivno ocenjen.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu