Veliko interesovanje za obuku za zavarivače u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U okviru programa "Znanjem do posla", u Kragujevcu je na zahtev kompanija, organizovana obuka za još 38 zavarivača, pošto je dvomesečni praktični kurs već prošlo 36 mladih bez posla.

Pre odlaska na praksu, predstavnici kompanija polaznicima drže obuku o "industrijskoj kulturi" u Srednjoj tehničkoj školi, gde se za njih organizuje i kraća teorijska obuka. Polaznici potom uče zanat od mentora-instruktora u kompanijama.

Kompanija "Vaker Nojzon" je u prvom krugu obučila 20 praktikanata, Simens šestoro, koliko je primio i u drugom krugu obuke, dok je kompanija "AMM Manufacturing" obučila 10, a primiće još 24 buduća zavarivača.

Novom kruge obuke budućih zavarivača priključile su se i kompanije "Rapp Zastava Winches" u kojoj se obučava dvoje praktikanata, i "Trigano prikolice" sa šestoro polaznika.

"Tokom obuke po programu 'Znanjem do posla' nezaposleni mladi ljudi imaju šansu da za kratko vreme kroz praktičnu obuku na radnom mestu steknu potrebne kompetencije i obuče se da rade kvalitetno i prema potrebama konkretnog poslodavca", rekla je agenciji Beta Marija Stojadinović iz Razvojnog biznis centra.

Ona je dodala da je zanimanje zavarivač jedno od najtraženijih na tržištu i da će rasti potrebe za tim profilom, naročito u mašinskoj industriji.

U okviru ovogodišnjeg ciklusa obuka po programu "Znanjem do posla", mladi iz Kragujevca, Kraljeva i Loznice se obučavaju i za CNC operatere, vaspitače, elektromontere, tehničare za slušne aparate, montere ALU i PVC stolarije i šivače u automobilskoj industriji.

Nacionalni projekat "Znanjem do posla" u Srbiji sprovodi međunarodna organizacija NIRAS-IP Consult, uz finansijsku podršku Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju SDC.

Lokalni partneri u Kragujevcu su Razvojni biznis centar Kragujevac i Business Innovation Programs. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu