DOŠAO NA ODMOR, PA POGINUO: Saši na automobil pao LIM TEŽAK 9 TONA kad je krenuo da se vidi sa bratom - iKragujevac


Vesti

Saša Živanović (37) iz Beča poginuo je u četvrtak na putu Kraljevo–Kragujevac kada je na njegov auto u pokretu sa kamiona pala rolna lima od devet tona.

Saša je ovih dana došao u Vrnjačku Banju, gde njegovi imaju kuću da bi se malo odmorio i video se s porodicom. Poginuo je kada je krenuo u Požarevac da se vidi sa rođenim bratom.

- Nemam reči. Ništa. Potpuno sam prazan. Saša je krenuo kod mene da me vidi. I moju ženu i decu. Nikoga nisam voleo kao njega. On je bio moj mlađi bata. Šta ću sad da radim? Ne znam, ljudi! Bolje da sam ja poginuo umesto njega – rekao nam je Sašin brat Zlatko, kojeg smo uplakanog i skrhanog od tuge i bola sreli ispred porodične kuće u Vrnjačkoj Banji.

U smrskanom autu ostali su pokloni koje je Saša poneo u Požarevac za Zlatkovu porodicu. Zlatko je ostavio za sobom ćerkicu od sedam godina, koja živi sa majkom u Beču.

- Hteo je da ode u Požarevac da bi video i babu. I da se onda vrati u Banju da se družimo pre njegovog povratka u Beč. Ali sudbina je bila nemilosrdna prema njemu. Da tako pogine! Da u trenutku ispadne ta rolna i padne baš na njega dok je prolazio pored kamiona. Kakva nesreća – kaže jedan od njegovih prijatelja kojeg smo zatekli u porodičnoj kući u Vrnjačkoj Banji.

TRAGEDIJA NA PUTU KRALJEVO-KRAGUJEVAC: Rolna lima teška DEVET TONA skliznula sa kamiona i SMRSKALA AUTO usmrtivši vozača (FOTO)

Saša Živanović je rođen u Beču, a njegovi su rodom iz Požarevca. Svi su živeli u Austriji, a onda su pre izvesnog vremena odlučili da sagrade kuću u Vrnjačkoj Banji da bi mogli da se okupljaju u vreme godišnjih odmora.

Otac Dane nije mogao ni da stoji od udarca koji je zadobio pogibijom mlađeg sina. Pred kraljevačkom bolnicom seo je na pločnik i u suzama glasno dozivao Sašino ime kada je saznao da mu je sin podlegao povredama.

Nezgoda se dogodila kada je iz tovarnog dela šlepera novopazarske registracije, koji se kretao prema Kraljevu, iz još neutvrđenih razloga ispala rolna lima teška oko devet tona i pala direktno na "reno" kojim je Saša Živanović dolazio iz suprotnog pravca. Rolna lima je potpuno smrskala "reno", a Saša je teško povređen i hitno je prevezen u kraljevačku bolnicu. Preminuo je usled stravičnih povreda, a lekari u bolnici su mogli samo da konstatuju smrt.

Vozač kamiona u pritvoru

Vozač kamiona autoprevozničke firme iz Novog Pazara, sa kog je spao kotur lima koji je ubio Sašu, zadržan je u pritvoru kako bi se ispitale sve okolnosti ove nesreće. Ispitaće se svi detalji oko toga kako se dogodilo da na krivini sa kamiona ispadne kotur lima težak čak devet tona.

 

Izvor: Blic

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu