Medved u Kragujevcu još nije pronađen, a evo šta kaže čovek koji se SREO SA NJIM - iKragujevac


Vesti

Sa medvedom se 11. aprila u večernjim satima, nedaleko od sportskog terena, tačnije 30 metara od mesta gde se ulica Prijateljstva nastavlja na ulicu Vojvode Petra Bojovića, video Vitomir Rašić, dok je šetao psa.

– Nisam mogao da verujem svojim očima, odjednom mi se na putu isprečio medved i gledao me je. Uplašio sam se da pas ne odreaguje, pa sam spustio kišobran da mu zaklonim pogled i u isto vreme ostavim utisak na medveda da je ispred njega nešto veliko. U pitanju je bila mlada životinja, koja nije davala znake agresije. Nakon 5-6 sekundi medved se uplašio i pobegao u žbun iz koga se i pojavio. Odmah sam pozvao policiju i upozorio momka koji je džogirao da ne ide u tom pravcu jer sam video medveda, on se nasmejao i odmahnuo rukom. Posle par minuta je zadihan dotrčao i rekao mi da nisam lud, da je i on video isto.

Policija je morala da reaguje po prijavi građana, što je i učinila. Obratila se za pomoć Lovačkom udruženju Šumadija, te su zajedno izašli na teren. Zoran Stamenović, predsednik ovog udruženja, kaže da ni jedan trag ove životinje nije nađen.

- Od policije smo dobili dopis da je neko prijavio u reonu naselja Šumarice medveda koji slobodno šeta. Posle 30 godina iskustva odmah sam mogao da kažem da je nemoguće da medved siđe u grad, ali smo sve rešili da proverimo. U Kragujevcu trenutno gostuje cirkus, kontaktirali smo i njih, nemaju medveda. Na terenu smo, sa policijskom patrolom, tražili tragove životinje, jasno je da nije koračala samo asfaltom i stazama. Nigde nismo našli ni jedan trag medveda - kaže Stamenović.

Javnost je lako poverovala u priču o medvedu usred grada zbog toga što se ona poklopila sa gostovanjem cirkusa, ali i zbog toga što je avgusta prošle godine jedan medved ušao u selo Kamenica, na 20 kilometara od grada.

Pretpostavlja se da je "doputovao" sa Tare, jer medveda u Šumadiji skoro da nema.

Špekulacije da je u pitanju medved pobegao iz cirkusa, provereno nisu tačne.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu