"NIJE DOBAR OSEĆAJ BITI NA 10 METARA OD MEDVEDA": Od kragujevačkog medveda ni traga ni glasa?! - iKragujevac


Vesti

Iako za medvedom koga su građani, tvrde, videli u kragujevačkim naseljima Sušica i Šumarice, tragaju i policija i lovci, on za sada nije uočen. Prvobitno se pojavila informacija da je životinja pobegla iz cirkusa, ali tamo kažu da medveda nisu ni imali.

Ima li medveda u Kragujevcu? Za sada odgovor na to pitanje nisu uspeli da dobiji ni ljudi koji su uključeni u potragu. Za to vreme društvenim mrežama pronela se vest da je životinja ubijena, što je izazvalo ogorčenje dela javnosti. Lovci i policija ove navode demantuju, medveda nisu ni videli.

Policija je morala da reaguje po prijavi građana, što je i učinila. Obratila se za pomoć Lovačkom udruženju “Šumadija”, te su zajedno započeli potragu.

“Od policije smo dobili dopis da je neko prijavio u reonu naselja Šumarice medveda koji slobodno šeta. Posle decenija iskustva odmah smo mogli da kažemo da je nemoguće da medved siđe u grad, ali smo sve rešili da proverimo. U Kragujevcu trenutno gostuje cirkus, kontaktirali smo i njih, nemaju medveda. Na terenu smo, sa policijskom patrolom, tražili tragove životinje, jasno je da nije koračala samo asfaltom i stazama. Nigde nismo našli ni jedan trag”, tvrde u lovačkom udruženju “Šumadija”.

Javnost je sada, sudeći po društvenim mrežama, podeljana – postoji li medved ili ne. Oni koji su imali bliski susret sa divljom životinjom ostaju pri svom.

“Ljudi, molim vas da se ne sprdate sa ovim ili se makar suzdržite od toga. Nije dobar osećaj biti na 10 metara od medveda. A ako ne verujete, to je vaša stvar. Ja sam vas upozorio i moje tu prestaje. Ne želim da neko doživi slično”, poručio je jedan od očevidaca.

Inače, ovo nije prvi slučaj da medved uzbrka javnost u Kragujevcu. U avgustu prošle godine jedna životinja “šetala” je po selu Kamenica, a tada je utvrđeno da je došla, najverovatnije, sa Tare, jer u Šmadiji tih živtinja gotovo da nema.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu