CNC trening centar u Kragujevcu: Nakon obuke zaposlenje - iKragujevac


Vesti

Otvaranjem CNC trening centra, Srednja stručna škola u Kragujevcu obeležava 165 godina od osnivanja. Kada završe obuku u školskoj radionici, đaci će moći da se zaposle u lokalnim kompanijama.

U opremanje Centra Nemačka razvojna agencija, gradska uprava, Vlada Srbije i šest kompanija uložili su 200 hiljada evra.
Škola već pet godina primenjuje principe dualnog obrazovanja, a 50-oro mladih ljudi koji prođu obuku u kolskoj radionici, dobiće priliku da se zaposle u lokalnim kompanijama.

"Prostor za ponos u kojem će pored naših učenika da se edukuju i nezaposleni da povećaju svoju šansu za posao, a naravno i zaposleni u kompanijama koji planiraju da rade na ovoj savremenim tehnologijama", kaže Siniša Kojić direktor, Srednja stručna škola Kragujevac.

"Mislimo da učenici u ovakvoj školi dobijaju kvalitetno obrazovanje koje je potreba privrede i da će učenici kada završe ovu školu moći da se uključe u područje rada", smatra Aleksandar Pajić savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu