O NJEMU BRUJI ŠUMADIJA: Kuću pretvorio u Alkatraz (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Tomislav Jovanović posle osam pljački od doma napravio utvrđenje sa rešetkama, alarmima i armiranim betonom.

Tomislav Jovanović iz sela Koljari kraj Aranđelovca već 12 godina muči muku s lopovima, pa je u cilju zaštite i odbrane od njih od svoje kuće napravio utvrđenje s rešetkama, alarmima, armiranim betonom.

– Sve je počelo negde 2002. godine. Od tada do sada, u osam navrata odneli su mi preko 30.000 evra, oružje, satove, dragocenosti. Kad ih pohvataju, vrate mi aparat za brijanje, makaze za šišanje ovaca i sitnice, a sud oslobodi lopove.

– Počeli klinci da me zezaju po selu, zovu me „Toma Alkatraz“, ali sam bio primoran da to uradim, iako su osam puta obijali, lopovi se opet muvaju okolo. Krali su šta su stigli, i niko ih ne dira – ističe Jovanović.

Pošto je sve pokušao, planira da od svoje kuće napravi i turističku atrakciju. Naime, godinama je radio u Nemačkoj, iznajmiće autobus i organizovati probnu turu sa strancima. 

– Materijala imam da ljudi ima da se krste i čude. Zamislite kad stranci budu videli kuću gde je i terasa u rešetkama, onda odluke suda i sve što mi se dešavalo od lopova. To je jedinstveno u Evropi – kaže on.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu