Kragujevčani oprez zbog ledenica i ledene kiše! - iKragujevac


Vesti

Kragujevački Gradski štab za vanredne situacije upućuje apel građanima da, gde god je to moguće, uklone ledenice sa svojih krovova, terasa i balkona.

Ukoliko nisu u mogućnosti da ih bezbedno uklone potrebno je da na tom prostoru postave odgovarajuće oznake upozorenja ili zapreke i o opasnosti od pada ledenica odmah obaveste Situacioni centar pozivom na sledeće brojeve 0800 112 113, 505 800 i 61 95 100, kako bi reagovale nadležne službe, ističe se u informaciji koju smo dobili od Informativne službe grada Kragujevca.

Imajući u vidu da, prema prognozi republičkog Hidrometeorološkog zavoda, u popodnevnim satima i noćas može da se  očekuje ledena kiša, iz Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca upozoravaju građane da bez preke potrebe ne koriste svoja vozila, a ako to čine isključivo sa zimskom opremom, oprezno i pažljivo.

Gradski štab za vanredne situacije podseća preduzeća, ustanove i preduzetnike da zbog ledene kiše uklanjaju led sa trotoara, prilaznih puteva i staza, koje koriste ispred poslovnih objekata, i posipaju ih solju koja je postavljena u 16 specijalnih posuda na svim važnijim i većim saobraćajnicama, trgovima i trotoarima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu