Senior kartice do sada preuzelo oko 700 penzionera iz Šumadije - iKragujevac


Vesti

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, penzioneri mogu da preuzmu senior kartice.

Penzioneri Kragujevca, Aranđelovca, Batočine, Knića, Lapova, Rače i Topole svoje identifikacione kartice mogu da podignu svakog radnog dana, od 8 do 15 časova u Velikoj sali na 4. spratu PIO fonda.

Svim korisnicima neophodna je lična karta ili pasoš kao i poslednji ček od penzije prilikom preuzimanja senior kartica. Iz budžeta Republike Srbije, za ovu namenu izdvojeno je 100 miliona dinara.

Sa teritorije Šumadijskog okruga 69 hiljada penzionera od kojih 43 hiljade iz Kragujevca, mogu da preuzmu identifikacione senior kartice u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Bez obzira na kategoriju i iznos penzije, dobili su kartice kojima će moći da ostvare mnogobrojne popuste pri kupovini i uštede u kućnom budžetu.

Kartice za penzionere deo su Nacionalne strategije za brigu o starima, odnosno što bolji i kvalitetniji život vremešnih građana.

Svim korisnicima senior kartica neophodan je identifikacioni dokument, lična karta ili pasoš, da bi preuzeli karticu.

Za porodične penzionere, staratelje i hranitelje potreban je poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.

Penzioneri sa područja Šumadijskog okruga mogu da preuzmu senior kartice u svojim ispostavama fonda.

Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi seniorskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26.februara 2018.godine kao i za buduće penzionere.

U predhodna dva dana svoje kartice preuzelo je oko 700 penzionera.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu