JAVNI RADOVI U KRAGUJEVCU: Šansa za nezaposlene! - iKragujevac


Vesti

Nezaposlene osobe i osobe sa invaliditetom dobiće priliku za posao na javnim radovima u Kragujevcu, na osnovu konkursa Gradske uprave za tekuću godinu koji je objavljen 15. juna.

Takođe, raspisan je konkurs za subvencije poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru i imaju registrovanu privrednu delatnost na teritoriji grada Kragujevca.

Rok za podnošenje prijave za javne radove je 16.jul, a za dodelu subvencija poslodavcima do 30. septembra.

Za tu meru Grad je izdvojio blizu 8, a Nacionalna služba za zapošljavanje 6,5 miliona dinara.

Za javne radove Grad opredenjuje 1 milion, dok je Nacionalna služba za zapošljavanje izvojila više od 800 hiljada dinara.

Nacionalna služba za zapošljavanje u Kragujevcu objavila je javni poziv za učešće u javnim radovima, koji su namenjeni prvenstveno teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih lica u stanju socijalne potrebe.

Cilj i ovog konkursa je očuvanje i unapređenje radnih sposobnosti nezaposlenih.

Prvo na prijavu imaju radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, Romi, osobe bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, viškovi zaposlenih i osobe koje posao traže duže od 12 meseci.

Javne radove sprovodi poslodavac, koga određuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

Po LAPS-u je 2017.godine kroz program javnih radova bilo je angažovano 26 osoba, a kroz subvencije poslodavcima uključeno 21.

Poslodavci koji će dobiti subvencije za zapošljavanje nezaposlenih dobiće od 150 do 180 hiljada dinara.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima utvrđuje se broj radnih dana za svakog angažovanog radnika, a isplata je maksimalno 18 hiljada dinara na mesečnom nivou.

U zavisnosti od vrste i složenosti poslova koje obuhvata javni rad, za sprovođenje određenih javnih radova može se organizovati i obuka u toku trajanja javnog rada, po internom programu poslodavca ili programu obrazovne ustanove.

Ove godine na javnim radovima biće angažovano 20 lica.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu