UŽAS U SRBIJI: Deda (70) novcem i slatkišima namamljivao devojčice, pa ih napastvovao - iKragujevac


Vesti

Muškarac D. P. (70) iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je tokom 2017. i 2018. godine, u više navrata, počinio krivična dela obljuba nad nemoćnim licem i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje.

Naime, osumnjičeni se tereti da je iskoristivši mentalno stanje tri maloletnice nad njima počinio obljubu. Sumnja se da je D. P. poverenje devojčica zadobio tako što im je najpre davao slatkiše, a zatim i novac od 100 ili 150 dinara, a potom ih vrbovao da dođu kod njega u kuću, gde ih je obljubio.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla lovačku pušku, koju je imao u nelegalnom posedu, zbog čega mu se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, stoji u policijskom saopštenju.

U istoj akciji, takođe u Smederevu, policija je uhapsila S. D. (36), zbog sumnje da je obljubio nemoćno lice. Osumnjičeni se tereti da je stupio u kontakt sa dvema maloletnicama i da je iskoristivši njihovo mentalno stanje, nad njima, u više navrata, počinio obljubu. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Zaključavao se sa detetom u kupaitilo

U Zaječaru je uhapšen B. V. (45) zbog sumnje da je obljubio dete. Sumnja se da se B. V. u više navrata zaključavao sa detetom u kupatilo i nad njim obavljao nedozvoljene polne radnje. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu