120 miliona dinara za rekonstrukciju Druge tehničke škole - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac je u protekle dve godine, u rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola investirao oko 300 miliona dinara.

Pored ulaganja u adaptaciju osnovne škole „Dositej Obradović“ koja se obnavlja sredstvima iz budžeta u iznosu od preko 90 miliona dinara, početkom maja očekuje se još jedna vredna investicija.

Za rekonstrukciju jedne od najstarijih srednjih škola Druge tehničke, biće uloženo 120 miliona dinara. Radove finansira Kancelarija za javna ulaganja.

U objektu koji je pod posebnom zaštitom kao spomenik kulture, nova školska godina počeće u savremeno opremljenim učionicama, sa novim sanitarnim čvorovima, vodovodnom, kanalizacionom mrežom i elektroinstalacijom.

Ovo je jedna od najvećih pojedinačnih investicija u školstvu u Kragujevcu. Potpunom adaptacijom obezbediće se bezbedno odvijanje nastave.

Za rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu, u protekle dve godine uložena su značajna sredstva. Završeni su radovi u Osnovnim školama „Moma Stanojlović“, „Stanislav Sremčević“.

Uređena je i fiskulturna sala u osnovnoj školi „Živadinka Divac“ sa 300 mesta. Takođe, osavremenjeno je i izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Trmbasu, a urađeni i mokri čvorovi izdvojenog odeljenja Osnovne škole „21 oktobar“ u Dobrači.

Za rekonstrukciju Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Erdeču i izgradnju nove fiskulturne sale biće uloženo 92 miliona dinara, za koju je Grad od Ministarstvo privrede dobio 35 i po miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu