600.000 dinara za mlade - iKragujevac


Vesti

U okviru programa “Mladi su zakon” raspisan je konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata, a za te namene je za udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sa teritorije Šumadijskog i Pomoravskog okruga opredeljeno ukupno 600.000 dinara.

 Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta 15 do 30 godina. Na konkurs se mogu prijaviti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavlјene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Šumadijskog i Pomoravskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Konkurs je otvoren do 18. jula, a vrednost omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000 i 100.000 dinara. Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine.

Sve informacije o konkursu, kao i konkursnu dokumentaciju, zainteresovani mogu pronaći na sajtu Udruženja „Sunce“ www.sunce.org.rs, na omladinskom portalu www.mos.gov.rs/mladisuzakon i sajtu Nacionalnog programa volontiranja mladih www.kampovi.mis.org.rs ili se obratiti lično u prostorijama Udruženja „Sunce“ u ulici Luja Pastera 17, Kragujevac, ili putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu