PRIVUKAO NAJVIŠE PAŽNJE: Stigao FIĆOM čak iz Minhena - iKragujevac


Vesti

Okupljanje ljubitelja fića, koje tradicionalno organizuje Udruženje ljubitelja fića iz Kragujevca, održano je prošlog vikenda u centru Čačka, a najviše pažnje izazvao je fića kojim je vlasnik Radovan Ivanović stigao iz Minhena prevalivši evropskim putevima više od 1.000 kilometara!

- Ja sam nepopravljivi zaljubljenik u fiće. Imam ovog s kojim sam stigao iz Minhena do Čačka bez ikavih problema, a imam i još jednog, starijeg, koji je proizveden 1965. godine. Već sedam godina zaredom u Minhenu organizujem okupljanje zaljubljenika u fiće i to veoma uspešno jer se u Minhenu okupe vlasnici iz Italije, Grčke, Turske, Poljske, Velike Britanije. To znači da pored nas, bivših Jugovića, ima još mnogo onih koji imaju poštovanje prema vozilu naše mladosti. Okupljanje u Minhenu, kao i okupljanja u gradovima Srbije, zapravo su nostalgija za nekim lepim vremenima koja nikada više ne mogu da se vrate. Za mene fića, između ostalog, simbol tih lepih vremena - ističe Ivanović.

Automobil kojim je Radovan stigao u Čačak donekle je modernizovan, jer mu je vlasnik ugradio petostepeni menjač brzina, diskove na kočnicama i elektronsko paljenje. Fića, međutim, nije previše izgubio od svoje autentičnosti.

- Ovim automobilom godišnje prelazim između 5.000 i 6.000 kilometara i to bez ikakvih problema. A, ako se ponekad i pojavi neki problem, rešavam ga na licu mesta. Drugo vozilo nemam. Automobil je veoma autentičan i izaziva panju i vozača na evropskim putevima i na mestu gde se zaustavim da odmorim i sebe i mašinu, i to samo leti, jer ga zimi ne vozim - kaže Ivanović za "Vesti".

Susret na Zlatiboru

Nakon smotre fića u Čačku, okupljanje zaljubljenika seli se na Zlatibor gde će ovog vikenda, 3. juna, biti održano tradicionalno okupljanje vlasnika fića iz mnogih gradova Srbije, ali i iz mnogih evropskih gradova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu