LEPE VESTI: "Avantura park" u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradska turistička organizacija Kragujevac je danas, 8.maja, potpisala Ugovor o izgradnji Avantura parka sa preduzećem „Simkom“ doo iz Kragujevca. Rok za izgradnju parka je 45 dana. Projekat se realizuje sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koja su Gradskoj turističkoj organizaciji „Kragujevac“ odobrena na konkursu 2016. godine.

Avantura park će biti izgrađen na prostoru jezera u Šumaricama, na površini od oko 800 kvadrata. Prema idejnom projektu, park će se sastojati iz dve celine, projektovane za različite grupe korisnika. Jedna celina namenjena je isključivo deci i početnicima u obuci, a imaće najmanje 10 prepreka na stazama na visini do 2 metra. Druga celina namenjena je starijem uzrastu (deci višoj od 135 cm) i odraslima, a planirano je da sadrži najmanje 13 prepreka na stazama visine od minimalno 4 metra. Tu će se nalaziti viseći mostić bez rukohvata, viseći burići, zip lajn, penjački zid sa rupama, sajle sa lijanama, a posetioci će moći da hodaju po balvanu sa preprekama, provlače se kroz obruče i tako uvežbavaju sve mišićne grupe na telu.

„Avantura park“ se gradi sa ciljem da se unapredi turistička infrastruktura i sportsko-rekreativni sadržaji u Kragujevcu, čime će turistička ponuda grada biti obogaćena i raznovrsnija. Grad će dobiti savremenu turističku atrakciju, koja pruža mogućnost aktiviranja stanovništva i posetilaca, osmišljavanje novih takmičenja i u svakom slučaju utiče na produžetak boravka turista. Posebno je značajan ekonomski aspekt ove turističke atrakcije, koji će biti realizovan kroz prihode od prodaje karata i razvoj pratećih, uslužnih delatnosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu